Platdak

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Platdak

Plat dak aan vervanging toe

Als u merkt dat er wat mis is met het afschot omdat er regelmatig water op het platte dak blijft liggen, er meerdere lekkages ontstaan, dan is uw plat dak toe aan vervanging of als onderdeel van isolatiewerkzaamheden.

Vraag een GRATIS offerte  aan voor een dakinspectie, zodat we u hierin kunnen adviseren of een groot onderhoud volstaat of vervaging.

Soorten dakbedekking plat dak

Wij realiseren ons dat het vervangen van uw dakbedekking een grote investering is. Maar de functie van uw dakbedekking is ook een belangrijke. Als er op termijn sprake is van lekkage, die wellicht lang onopgemerkt blijft, kan uw dakconstructie worden aangetast en zorgt vocht in huis voor schimmel. Bovendien lopen de stookkosten hierdoor snel op

U heeft er dus alle belang bij dat uw huis “uitgerust is” met een goed solide gedekt dak. Iedere soort dakbedekking, die onderstaand beschreven zijn, voldoet. Mits door een professionele dakdekker aangebracht.

  • EPDM dak is gemaakt een synthetisch rubber dat licht van gewicht is en goed opgewassen is tegen weerbestendigheid. Deze wordt aangebracht met behulp van lijm en een mechanische föhn.
  • Bitumineuze dakbedekking, deze wordt gemaakt uit combinatie van aardolie, polyester en glasvlies. U kunt hierbij keuze maken tussen plaatsing van bitumen stroken en bitumenleien. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden middel van hitte aangebracht.
  • Poly Vinyl Chloride is een soort van kunststof wat veel wordt gebruikt. Deze is zeer geschikt om je platte dak waterdicht af te sluiten. Het is ook de goedkoopste keuze, maar het levensduur is wat korter dan de bovenstaande keuzes. Het wordt aangebracht door middel van directe verlijming aan de ondergrond bevestigd.

Wat is een plat dak

Als uw dak een maximale helling van 15 graden is. Platte daken hebben veel meer last dat het regenwater niet goed wegstroomt. Als er een grote plas water op het dak blijft liggen, kan dit leiden tot een lekkage of dat er sneller bladafval blijft liggen. Hierdoor kan er veel gewicht ontstaan en brengt veel druk op het dakconstructie en ontstaan er zwakke plekken wat voor beschadigen en scheuren vormen.

Een plat dak heeft ook vele onderhoud nodig, in de meeste gevallen gaat het om schoonmaken en verwijderen van afval.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden