Nokvorst

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Nokvorst

Wat is een Nokvorst?
Nokvorsten zijn de dakpannen die zich helemaal bovenop (op de nok van) het dak, bevinden. De nokvorsten zorgen er bij hellende daken voor dat ze samengevoegd worden. Geen wonder dat ze een belangrijk onderdeel van uw dak vormen. Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er enkele dakpannen stuk zijn, panlatten niet goed meer zijn of de nokvorsten kapot zijn of los liggen. Door een kapotte cementlaag kunnen nokvorsten los komen te liggen, hierdoor nemen nokpannen meer vocht op en dit kan in de winter gaan bevriezen, met als gevolg dat dakpannen los komen te liggen en gaan scheuren. De sleutel tot goed onderhoud van het dak is het repareren van de nokvorsten lang voordat het risico van waterschade aan uw huis ontstaat.

Nokvorst renovatie of nokvorst reparatie?
Dakreparatie: Als uw dak na een controle verder in goede staat is kan een dakdekker de verschoven dakpannen weer recht leggen en de kapotte pannen weer vervangen door nieuwe. Op deze manier brengen we in kaart of een kleine reparatie aan de nokvorsten een optie is of dat u aan een renovatie moet denken. Onze ervaren dakdekkers repareren uw nokvorsten en zorgen dat u jaren zorgeloos kunt genieten van uw dak. Als eerste worden de oude nokvorsten verwijderd, als deze in cement/specie liggen dan wordt de bovenste rij dakpannen ook verwijderd en verwisseld voor nieuwe.

Hoe wordt een nokvorst vervangen?
Nokvorsten kunnen of verschillende manieren zijn bevestigd op uw dak, Bij de wat oudere panden en huizen zijn deze vaak in het specie/cement gezet, Bij de wat nieuwere panden en huizen zijn deze vaak gemonteerd met nokbeugels en word er gewerkt met een ondervorst om het water te weren en regeninslag te voorkomen. Blaast de wind uw nokvorsten van het dak dan is de kans groot dat ook de onderliggende dakpannen meekomen met alle gevolgen van dien.

Indien uw dak al voorzien is van nieuwe technieken maar de ondervorst is versleten, of uw nokpannen door de werking ongelijk zijn gaan liggen waardoor regen en andere weerinslag toch onder uw dak kan komen, zijn de nokvorsten vaak te hergebruiken. Wij verwijderen dan eerst de nokvorsten van het dak, borstelen de nokvorst pannen schoon en impregneren deze vervolgens. Liggen de oude nokvorsten en pannen in de specie/cement, dan verwijderen wij de bovenste rij dakpannen en wisselen de bovenste rij pannen voor nieuwe. Bij de oudere panden en huizen waarvan de nokvorsten/nokpannen nog in de specie/cement zijn gezet kan bij reparatie gewerkt worden met kunststof dakmortel.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden