Dakrenovatie

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is niet iets waar u snel aan denkt. Toch is het erg belangrijk dat u weet wat de staat is van uw dak, zodat u bij mogelijke problemen snel kunt handelen. In de meeste gevallen biedt reparatie aan het dak, de mogelijkheid om renovatie uit te stellen. Uiteraard verschilt dit per dak; de een heeft een plat dak en de ander een schuin dak. Dit is een belangrijk aspect wanneer er problemen zijn met uw dak. Niet alleen is het schadelijk voor het huis, maar ook voor uw gezondheid. Bij daken, en dan met name bij oudere daken, komt het regelmatig voor dat enkele dakpannen sneuvelen of dat de nokvorsten scheuren of los laten. In deze gevallen is het zorg om snel actie te ondernemen en een dak reparatie in te plannen. Water sluipt namelijk gemakkelijk door het dak en kan zorgen voor lekkage.

WANNEER IS EEN DAKREPARATIE NODIG?
Weet je niet precies of een dakreparatie nodig is of waaraan je dit kunt opmerken? We benoemen hieronder kort verschillende voorbeelden waaraan u direct kunt opmerken dat er iets niet goed is aan uw dak en dat het tijd is snel in actie te komen:
• Lekkende dakgoten.
• Kapotte of scheef liggende dakpannen.
• Water op het platte dak.
• Vochtige plekken op het plafond en gele kringen.
• Lekkend water.
• Scheuren en uitgedroogd lood (kijk goed bij uw schoorsteen).
• Scheuren in de bitumen dakbedekking.

GEVOLGEN OP KORTE TERMIJN NIET-REPAREREN DAK
Veel huiseigenaren stellen het repareren van hun dak vaak uit om geld te besparen. Dit heeft een hoop negatieve gevolgen op de korte termijn. Een kleine lek kan al snel leiden tot een verhoging van uw maandelijkse energierekening. Dit komt omdat hetzelfde lek dat water toelaat, ook warme en koude lucht laat ontsnappen. Daarnaast wordt de kans op schimmelvorming aanzienlijk vergroot. Het verwijderen van schimmel is een lang én duur proces. Dit zou voorkomen kunnen worden met een dak reparatie.

GEVOLGEN OP LANGE TERMIJN NIET-REPAREREN DAK
Het niet repareren van uw dak heeft ook een aantal negatieve gevolgen op de lange termijn. Een onvermijdelijk gevolg is dat de waarde van uw huis daalt. Nieuwe huiseigenaren willen een woning die minimale problemen heeft gehad. Omdat schade aan het dak leidt tot veel andere problemen is het van belang om dit meteen op te lossen met een dakreparatie. Een ander gevolg is dat de totale reparatiekosten stijgen. Een lekkageprobleem lost zichzelf niet op. Sterker nog: het zal alleen maar verergeren en een hoop andere dingen in uw huis doen verslechteren. Wanneer er snel wordt gehandeld voorkomt u een duur scenario waarbij er bijvoorbeeld hele leidingen moeten worden vervangen. Het is daarom verstandig om uw dak tweemaal per jaar te laten onderhouden en wanneer nodig een dak reparatie te laten uitvoeren.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden