Dakpannen

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Dakpannen

Soorten dakpannen
Er 2 bekende soorten dakpannen die op de Nederlandse daken pronken: betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Beide soorten dakpannen voldoen uitstekend aan hun taak: u en al uw bezittingen beschermen tegen alle weersinvloeden van ons Hollandse klimaat.

  1. Betonnen dakpannen komen tot stand door beton in een mal te gieten en vervolgens te laten uitharden. De betonnen dakpan kan vervolgens nog worden afgewerkt met een kleurcoating. Dit is zeker aan te raden, het oppervlak wordt dan namelijk gladder waardoor u uw dak langer alg- en mosvrij houdt. Dit bevordert niet alleen de levensduur van de dakpannen maar ook de uitstraling van uw woning.
  2. Kiest u voor een keramische dakpan met een ingebakken glazuurlaag, dan zorgt u voor de langste levensduur. Ook werkt deze glazuurlaag, net zoals bij betonnen dakpannen, beschermend tegen algen en mossen. Zo blijft het dak zo lang mogelijk een plaatje om naar te kijken, vuil glijdt na het leggen van keramische dakpannen direct het dak af.

Waarom het belangrijk is om beschadigde dakpannen te vervangen?
Dakpannen zijn een veelgebruikte vorm van dakbedekking op hellende daken. Dit is goed te verklaren. Dakpannen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en blijven onder normale omstandigheden een zeer lange tijd in een goede staat. Goede kwaliteit betonnen dakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar, keramische dakpannen zelfs van 50 jaar. In de praktijk is het vaak geen probleem om dakpannen langer te laten liggen.

Als er beschadigingen aan uw dakbedekking optreden, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren. Door het laten liggen van beschadigde dakpannen kan immers lekkage en rotting ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden door weersinvloeden maar ook door achterstallig onderhoud. Vooral mosvorming op daken vormt een belangrijke bedreiging. Mos scheidt een specifiek zuur af dat zich gaat nestelen in de dakpannen. Hierdoor ontstaat veelal bij vorst, schade. Daarnaast kan groei van de wortels van mos ervoor zorgen dat dakpannen opzij gedrukt worden waardoor uiteraard ook lekkages kunnen ontstaan.

Dakpannen vervangen?
Het vervangen van dakpannen wordt meestal gedaan als er barsten zichtbaar zijn of als de dakpannen poreus zijn. Er bestaan echter veel meer redenen om uw pannendak te vervangen:

  • Lekkage in huis
  • Andere uitstraling woning door nieuwe kleur te kiezen
  • Ernstig vervuilde dakpannen die niet meer schoon te maken zijn
  • Verschoven dakpannen die waterschade veroorzaken
  • Kapotte nokken door natuurschade

Wij raden aan om niet te lang te wachten met het vervangen van uw dakpannen. Gebroken pannen zorgen immers voor lekkage in uw woning. Hierdoor ontstaat er vochtschade in uw woning, maar ook in de dakconstructie. Door schade aan de dakconstructie lopen de kosten van herstelwerkzaamheden nog verder op. Een beschadiging aan de dakconstructie kan tot gevolg hebben dat het gehele dak moet worden vernieuwd.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden