Lekkage

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Lekkage

Hoe herken ik een lek in het dak?
Een eerste indicatie waaraan je daklekkage herkent zijn vochtplekken. Helaas worden veel daklekkages pas ontdekt wanneer er vochtplekken in het plafond ontstaan. Veel mensen gebruiken hun zolder enkel als opslagplaats, waardoor ze er nauwelijks nog komen. Een lekkage in het dak wordt dus ook niet snel opgemerkt.

Loslatend behang is een ander teken aan de wand. Vocht wordt immers grotendeels door de muren en dakconstructie opgeslorpt. Wanneer de muren verzadigd zijn, laat het behang na verloop van tijd los. Merk je schimmelvorming in huis? Dan wil dat zeggen dat het lek al geruime tijd aanwezig is.

Wat zijn oorzaken van daklekkage?
Een daklekkage herstellen is niet zo moeilijk, het opsporen ervan is vaak heel wat lastiger. Heb je last van een lek? Pak het dan zo snel mogelijk aan. Water kan enorme schade aanrichten aan de constructie van je dak. Hoe je een daklekkage herkent, wat de oorzaken zijn en hoe je het best oplost, dat ontdek je hier. Bovendien is een dakherstelling niet altijd de beste oplossing. In vele gevallen is een dakrenovatie een beter idee. Een lek komt immers meestal niet alleen.

Lekkage kan op veel manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn:
• Slijtage van uw dakbedekking
• Veroudering van afdicht strips
• Een defect aan de schoorsteen
• Loskomen van dakpannen
• Een verstopte afvoerpijp (regenpijp) of dakgoot
• Vogels onder uw dakbedekking in het isolatiemateriaal
• Intense acute belasting (bijvoorbeeld voorwerpen die tegen uw dak aanwaaien)
• Extreem weer

Wat zijn gevolgen van daklekkage?
Water en vocht hebben een grote impact en kunnen veel schade aanrichten. Lekken in het dak die niet snel opgemerkt worden, kunnen leiden tot schade aan jouw dakconstructie. Houtrot ontstaat bij een vochtpercentage boven 25%.Houtrot herken je aan de bruine plekken en doordat de balken zacht worden. In het beste geval kan houtrot hersteld worden, maar als het te erg is moeten de aangetaste balken vervangen worden. In het meest extreme geval moet de volledige dakconstructie vernieuwd worden.
Vochtplekken op muren of schimmels hebben vooral een invloed op de gezondheid. Mensen met gevoelige luchtwegen of die vatbaar zijn voor allergieën kunnen last krijgen van keelpijn, hoofdpijn of huiduitslag. Vocht zorgt voor bovendien voor een muffe, onaangename geur in huis.
Vermoedt u een daklekkage in uw huis of pand? Dan kunnen wij binnen 24 uur ter plekke zijn als dat nodig is. Bel dan direct de spoedlijn op +31 6 5114 2403. Ongeacht de oorzaak van uw daklekkage ook is, wij sporen het lek op en dragen zorg voor de benodigde reparatie.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden