Dakkapel

Uw dak in goede handen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Dakkapel

Reparatie of het hele dak vervangen?
Is reparatie beter of is vervanging van de dakkapel nodig? Het antwoord hangt volledig af van de situatie. De platte overkapping van de dakkapel, dat voorzien is van dakleer, is vaak eenvoudig te repareren. Lang doorgaan met kleine reparaties bij dakkapellen komt echter de conditie van de dakkapel niet ten goede. DAKO Specialisten weet precies wanneer het tijd wordt dat u de boel laat vernieuwen of renoveren. Bent u op zoek naar een permanente oplossing? Dan is het vaak beter dat u het bitumen van de dakkapel laat vernieuwen. Het is erg handig dat u van tevoren zelf al weet welk type dakbedekking uw dakkapel heeft.

Wat voor dakbedekking heeft mijn dakkapel?
De meest voorkomende materialen (bij plat dak van dakkapel) zijn: bitumen, EPDM, PVC en polyester.

  • Heeft u een oude dakkapel? Dan is de kans groot dat er bitumen gebruikt is. Vroeger ging dit dakleer zo’n 15 jaar mee en beschadigde het vrij snel door zonlicht. Met huidige technologie gaat bitumen langer mee; namelijk zo’n 25 jaar.
  • EPDM is een veel gebruikt rubberfolie; het sterke, elastische materiaal gaat ruim 40 jaar mee.
  • PVC is een kunststof waar veel mee gewerkt wordt. U kunt kiezen uit verschillende diktes. Hoe dikker het materiaal, hoe langer het mee gaat. U PVC is licht van gewicht, UV-bestendig en onderhoudsvriendelijk. De levensduur is ongeveer 30 jaar.
  • Polyester is erg populair. Het materiaal wordt naadloos aangebracht, waardoor er geen kans op lekkage is. Polyester vraagt nagenoeg geen onderhoud en gaat langer dan 30 jaar mee.

Heeft u een dakkapel met een schuin dak, dan is de kans groot dat er gekozen is voor dakbedekking uit dakpannen, zink, leien en riet.

  • Dakpannen hebben een technische levensduur van 50 tot 60 jaar, maar gaan in de praktijk vaak langer mee.
  • Zink is buigzaam en is daarom voor diverse dakvormen, ook platte daken, te gebruiken. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig en is milieuvriendelijk. Het is namelijk volledig recyclebaar en gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee.
  • Leien worden van klei of van kunststof gemaakt en gaan vaak net zo lang mee als dakpannen. Leien zijn wel wat duurder dan dakpannen, maar worden vaak gekozen voor de uitstraling.
  • Een ander materiaal dat vaak voor de karakteristieke uitstraling wordt gekozen, is riet. De levensduur van riet hangt samen met de kwaliteit van het riet, de dikte en de hellingshoek van het dak.

Dakkapel afwerking

De dakbedekking van een dakkapel op plat dak wordt op de randen afgewerkt met een daktrim. Dit is een profiel van zink of aluminium, waarbij u kunt kiezen voor een rond of rechthoekige afwerking. Een ronde afwerking wordt een kraaltrim genoemd. We raden u aan om voor een daktrim te kiezen die bij de uitstraling van uw huis en dakkapel past. Wilt u verzekerd zijn van een waterdicht resultaat, schakel dan DAKO Specialisten in. Wij weten precies hoe de dakbedekking aangebracht moet worden. Elk materiaal vraagt namelijk om een andere werkwijze. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de afwatering. Om het regenwater goed af te voeren, moet het platte dak van een dakkapel schuin richting de afvoer lopen. Dit heet het afschot en moet 1.5-2 mm per meter zijn.

Enkele merken waarmee we werken

Wij houden uw dak gezond

Uw specialist voor ieder dak

Een goed onderhouden dak beschermt uw woning of bedrijfspand tegen alle soorten weersinvloeden zoals regen, wind en sneeuw.

DAKO Specialisten

085 060 1008

Door invullen van uw contactgegevens, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden